Ledslingor, min räddning!

ledslinga

Jag har en helt hopplös vindstrapp i min stuga. Min stuga är ett Per Albins torp från 1930-talet och är sparsamt byggd. Trappen som går upp på övervåningen har inget fönster och hallen på övervåningen dit trappen leder har heller inget fönster. Det innebär att trappen blir oerhört mörk. Under mina år har jag provat att hänga lampor i trappen, sätta lampor på väggen, men inget har blivit mysigt. Utan allt har bara blivit sterilt och tråkigt med ett kallt sken.

 

Ledslingor

Så en dag när jag surfade runt hittade jag en sida som säljer startpaket med ledslingor. Något fick mig att fastna och fortsätta att läsa. Jag fastnade speciellt för ett startpaket. Jag beställde hem mitt paket och fick hem det bara efter en dag, helt fantastiskt.

 

Jag skyndade mig till stugan där jag började montera den ide jag fått när jag surfat runt på ledsidan. Trappräcket gjorde min farfar av plankor för många år sedan och jag har inte haft mage att göra mig av med det och det var då min ide kom.

 

Trappräcket och slingorna

Jag hade beställt en ledslinga med tejp. Den monterade jag bakom trappräcket uppför trappan. 

 

Väggen hade hade jag tidigare målat i färgen äggskal för att få en varm vit ton. Därför tyckte jag att det var en utmärkt ide att beställa ledlampor  för inhomhusbruk i varmvitt. Behöver jag säga nåt mer? Det blev så bra! Trappen fick en ljussättning som sprider ljus både uppåt och nedåt samtidigt som det blev ett varmt och välkomnande sken.

 

Trappräcket har fått en ny touch som sprider ljus. Nu sitter jag och funderar på att göra likadant utomhus på min stora veranda. Det fina är att slingorna finns både för inom och utomhusbruk.  Tänk att sitta en varm höstkväll i badet på altanen omringad av dolda ledlampor.

Du kanske också gillar: