Överfallslarm

överfallslarm

Att gå hem genom natten, på mörka gator och över tomma torg kan kännas obehagligt och ödsligt. Skuggorna sveper över marken och vinden ruskar trädkronorna. En ensam katt kanske smiter runt ett hörn. Det finns olika sätt att känna sig trygg i den här typen av situationer, ett av dem är att skaffa ett överfallslarm.

Ett överfallslarm kan vara en bra idé för dig som ofta går ensam eller för dig som inte känner dig trygg när du går i ditt kvarter eller på stan. Det finns flera olika typer av larm, som alla har olika funktioner. En del larm fungerar på så sätt att de ger ifrån sig en hög ljudsignal som på så sätt skall påkalla uppmärksamhet.

Ljudet kan få människor i grannhus, eller som passerar att stanna upp och hjälpa till för att hindra olyckor och brott från att ske.

Andra larm fungerar på så sätt att de direkt skickar en signal om var du befinner dig när knappen aktiveras, till alla du valt att ha på kontaktlistan.

Ett sms kan direkt skickas till din partner, din förälder eller granne när du behöver hjälp. Detta är ett sätt att både få dig själv och dina kära att känna sig säkrare eftersom man vet att man alltid är ett knapptryck bort från att få hjälp. Den här typen av larm passar bäst i miljöer där man faktiskt är nära nog att hjälpa till om larmet går av.

Hur fungerar ett överfallslarm?

Genom att bära överfallslarm kan man, med ett enkelt knapptryck skicka information till utvalda personer så som folk i din närhet eller till larmcentralen.

När man blir rädd är det naturligt att man inte agerar rationellt.

Rädsla får många människor att tappa beslutsförmågan, att känna sig förvirrade eller helt enkelt frysa och inte kunna röra sig. I en sådan situation kan ett överfallslarm vara ett otroligt, till och med livräddande pryl som gör att man inte behöver tänka klart för att få hjälp.

Istället för att krångla med mobiltelefonen och koder är det bara att nudda knappen, som ofta är fäst på armen som en klocka.

Olika sorters överfallslarm och priser

Andra överfallslarm finns i nyckelringmodeller som lätt kan gömmas i fickan.

Överfallslarm finns i alla prisklasser, en del kostar inte mer än en hundralapp. Det finns andra typer av utrustning som kan hjälpa den som känner sig osäker när den får på gatorna.

En annan sak som kan komplettera ett överfallslarm är försvarsspray. Denna spray används om en förövare, rånare eller annan obehaglig person kommer nära. Då sprayar man vätskan på personen, som i sin tur kommer att få obehagskänsla i ögonen, dessutom blir man tillfälligt förblindad.

Sprayen innehåller färgpigment som ofta kommer att fästa på huden under en tid efter att man blivit nedsprayad. Detta kan underlätta arbetet ifall överfallet skulle leda till en polisanmälan.

Att känna sig trygg på gatorna borde vara en självklarhet. För att känna att man har ökad kontroll över situationen kan det vara bra att bära utrustning som är anpassad för att skydda en person i en hotfull situation.

Ett överfallslarm kan göra att du upplever ökad trygghet, eftersom du vet att du snabbt kan nå den hjälp du vill ha.

Att ge någon ett överfallslarm kan vara en av de finaste presenterna man kan ge till någon man tycker om. Att veta att någon bryr sig om att man kommer hem säkert på kvällen är mer värdefullt än de flesta andra presenterna. Genom att söka på internet kan du hitta ett överfallslarm för en billig peng.

Leveranstiden är ofta kort eftersom de kan skickas direkt till din brevlåda. Det finns flera olika forum där man kan läsa mer om vilken modell av överfallslarm som har vilka egenskaper för att bestämma vilken som passar bäst för dig eller din anhöriga.

Kommentera