Så här använder du ljus för att skapa en skön atmosfär i ditt hem

ljuslykta

Ljus ger givetvis ljus och också värme. Utöver värme och elegans ger ljus också ditt hem en skön stämning och sinnesro som enligt min mening, ingenting annat kan göra.

 

Det är därför vi ofta tycker julen är så rofylld med allt ljus, en öppen brasa och myspys hemma.

 

Vi rekommenderar mer läsning om energisnål belysning och led-lampor

 

Doftljus som går köpa på IKEA, Rusta och andra butiker gör att humöret höjs genom olika dofter och färger. Ljus finns i olika storlekar, färger och dofter. I några av de vanligaste doftljusen kommer dofterna från kryddor, blommor eller olika parfymer, det är därför de inte bara belyser hemmet utan även tillför förtjusande dofter. Själv tycker jag det är underbart att placera doftljus både inne i badrummet, vardagsrummet och sovrummet.

Här är några uppfinningsrika knep som hjälper oss att använda ljus i våra hem.
Ljus kan framförallt användas för att komplettera andra dekorationer i hemmet.

Tänk dig att du har ett fint blomsterarrangemang, tavlor, statyer eller liknande, då kan du betona dem lite extra med hjälp av ljus. Själv köpte jag en surfingbräda på Bali som numera är prydning. På den beställde jag ett specialmotiv som jag vill belysa när jag tänkt ha fest hemma, eller bara vill ha lite extra stämning. Med ett ljus framför den liggandes på baren, så blir skådespelet oerhört vackert. Jag ska se till att lägga upp en bild på motivet, för det är verkligen värt att se.

Ljus är också sensuellt. Att använda ljus på natten ger det förälskade paret en väldigt romantisk stämning.
Dekorera genom att skapa flerdimensionella kontaktpunkter i olika områden i ditt hem. Såsom nämnts, ljus finns i en mängd olika färger och storlekar. Vissa är långa och smala. Andra är korta och knubbiga. Genom de olika formerna av ljus så kan du ordna dem i olika färger och storlekar för att få upp dimensionella kontaktpunkter exempelvis på bord, spegelhylla eller ovanför eller framför en öppen spis. Arrangera ljusen från minsta till största i grupp kommer att ge en mycket attraktiv demonstration.
Använd ljus för att skapa stämning. Ljus är rejäla humörhöjare. För att skapa långvariga brinnande effekter, bör en ljuslykta användas till ljuset. Ljuslyktor finns i olika färger för att producera mer avancerade ljusdemonstrationer. Om det är jul eller halloween, går det numera få extra stämning med doftljus. De bästa dofter för högtiderna är äpple, tranbär, vanilj eller kanel. När det nalkas födelsedagskalas, kan ljus med fördel inneha olika färger och storlekar.

Tillhör du dem som badar så ger ljus runt badkaret, jacuzzin eller swimmingpoolen och en riktigt grym stämning. Är du den som går till spa, så har du säkert sett hur de gärna belyser ett spa med olika ljus.
Själv har jag en gång i tiden själv stöpt ljus. Om du har känsla för att skapa konstverk, gör ljus på egen hand. Se videoklippet nedan för att få reda på lite mer om hur det går till att stöpa ljus.

Att stöpa ljus själv ger dig möjlighet att skapa ljusen enligt dina egna önskemål och din egna stil.

Nu när det finns så oerhört många sorters ljus, så kan det vara lätt att glömma av att ett vanligt ljus givetvis också går dekorera som man vill. Knyt exempelvis ett band runt ljuset, placera dem i gamla lyktor eller blomkrukor, experimentera dig fram för att hitta din egna passande dekoration av ljus.

Köp ett par ljus nästa gång du åker till din favoritbutik exempelvis Lagerhaus. Se bara till att du följer alla säkerhetsföreskrifter innan du tänder dem. Undvik att ställa ljuset på trä och plast för att hålla ditt hem säkert.

Ljus brinner ju givetvis upp, medan ljuslyktan är mer beständig. Lägg lite extra energi på att hitta en modern och fin ljuslykta, eller varför inte en personlig ljuslykta, graverad med ditt favoritcitat, eller mammas namn.

Med lite fantasi kan du även förvandla ditt uterum eller balkong till en himmelsk plats för att underhålla dina besökare och gäster. När du väljer rätt illuminationer för det aktuella området, kommer effekten att ge omgivningen en helt ny känsla. Det skulle på något sätt göra ett uterum mycket stilrent, elegant och sofistikerat. Även här har ljuslyktan sin plats ihop med ljuset. Med rätt ytterbelysning kan uterummet blir attraktivt för olika nattliga aktiviteter och mys. Marschaller ser vi ofta vid en entré, men enbart vid festliga tillställningar, det går givetvis bra att placera vanliga ljus i en ljuslykta ute vid entrén.
 
Utomhusbelysning ger inte bara ditt utrymme tillräcklig belysning men det förbättrar den dekorativa delen av området.
 
Det är sant att rätt ljus kan skapa en atmosfär av stil och komfort.
 
Att sätta en viss yttre belysning kan göra ett litet utrymme ser stort ut, medans ett stort område kan bli mycket tillmötesgående och bekvämt.
 
Dessa är bara några av fördelarna när du ger ditt hem ett helt nytt utseende och stil.
 
Go And Buy Some God Damn Candles to set the inspiration 😉
 
Vill du spara pengar på uppvärmningen av ditt hem? Då rekommenderar vi att läsa inlägget om bergvärme och jordvärme!

Du kanske också gillar: